Cupping therapie

DSC_5781Cupping therapie kan worden toegepast om gifstoffen vanuit dieper gelegen lichaamsweefsels (bindweefsel) naar de oppervlakte van de huid te halen. Hiervoor worden speciale glazen bollen op de huid gezet. Door de lucht binnen in de cup kort te verwarmen of weg te zuigen voordat hij geplaatst wordt, zuigt de cup zich vacuüm op de huid. Daardoor wordt de huid en vooral het bindweefsel onder en rondom de cup stevig gestimuleerd en raakt het beter doorbloed. Spieren komen tot ontspanning, wat vaak meteen na de behandeling te voelen is als ‘meer ruimte’. Door de flinke doorbloeding onder de cup zie je de huid rood worden op de plekken waar zich blokkades bevinden. Soms zijn de plekken zelfs dieprood of paars. Hoe donkerder de kleur, hoe sterker de stagnatie, die vervolgens opgelost wordt. De gekleurde plek verdwijnt vanzelf weer na een paar dagen.

Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijnklachten en werkt daarnaast heel ontspannend. Cupping is een vorm van Acupunctuur die gericht is op het bewegen en losmaken van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Cupping verbetert je bloedsomloop.

Ook bij cupping therapie geldt dat het heel belangrijk is om na de behandeling veel water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen snel uit je lichaam te verwijderen.

Werkzaam bij
Rug- en schouder-klachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep, ontspanning, spierpijn, weerstandsproblemen, detoxing. Daarnaast wordt cupping ook succesvol toegepast bij fybromyalgieklachten.

Cosmetische acupunctuur
In de cosmetische acupunctuur en in anti-agingbehandelingen is gezichtscupping in combinatie met een jadesteengezichtsmassage heel gebruikelijk.

 

nekpijn hoofdpijn buikpijn rugpijn acupunctuur accupunctuur rugklachten rugpijn slapeloosheid zwangerschap complementaire zorg gezondheid kinderen cupping guasha pijn massage hoofdpijn huissen Lingewaard praktijk acupuncturist nek schouders ontspanning bindweefselmassage piekeren stress paniek angst paniekaanvallen Bemmel onvruchtbaarheid IUI IVF 026 zorgvuldig Gendt Arnhem-Zuid Chinese geneeswijzen TCM acupuncture, veilig helpt pijnloos naaldjes gynaecologie borstkanker chemo kanker alopecia schildklier fybromialgie hormonen hormonaal menstruatie menstruatiepijn pms prettig Arnhem beste acupuncturist Eline Klein Ikkink kinderen ooracupunctuur huidklachten eczeem uitslag  tjipoint eipoint qi-point qi point bindweefselmassage doorbloeding doorstroming